TSR logo - Twostrokeriders logotype i röd färg
Artikel skriven: oktober 27, 2007

Honda Mt50 , Yamaha DT50 och Suzuki Ts50

Honda Mt50 , Yamaha DT50 och Suzuki Ts50

Har du planer på att köpa en äldre crossmoppe? då finns det i princip bara 3 alternativ. Honda Mt50 , Yamaha DT50 och Suzuki Ts50. Läs mer om dom här.

Ska du köpa en äldre crossmoppe så är det tre märken som utmärker sig och det är Yamaha, Honda och Suzuki.

Honda Mt5 som den ofta kallas är känd för att ha en trimvänlig motor och att den ska vara väldigt hållbar. Reservdelar finns det gott om och även trim. När det gäller styling så är det inte lätt att få gamla crossmoppar snygga men det finns framskärmar, lyktor och handtag m.m som höjer utseendet rejält.
Honda mt tillverkades mellan 1982 - 2000
I danmark är det vanligast med 5 växlade mt men i sverige är det 4 växlar som är vanligast.

Hondan finns det gott om på blocket och man kan hitta en i bra skick för runt 6-7 000 men det finns givetvis dom som är mycket billigare och dyrare med.
Vill ma fuska lite så brukar det utan större problem gå att ta delar från Honda crossen CR80 vilket gör Mt5:an ännu starkare och hållbarare t.ex. lameller, växellåda m.m.

Yamaha Dt50 är 80 och 90-talets version av dagens Yamaha dt50x och var mycket polulära på sin tid men även idag finns det väldigt många och dom är kända för sin hållbarhet dock är dom itne lika trimvänliga som mt5:an men man ska inte klaga det finns gott om godis till dt50.
Denna modellen av dt såldes mellan 1983-1995

Ett plus med dt:n är att det finns mycket billiga reservdelar och trimdelar på väldigt många internetsidor. 

Suzuki Ts är lite mindre känd i sverige än Hondan och Yamahan men finns ändå i rätt många exemplar. Trimvänlig och god kvalité är vad man mest känner igen Ts:en på. Till skillnad från Hondan och Yamahan har Suzukin kylarvingar vilket inte var så vanligt på den tiden.

Suzukin finns som både AC och LS samt har både 4,5,6 växlade lådor dock är 4 vanligast i sverige.

suzukin tillverkades mellan tidigt 70 tal till år 2000.

Hoppas ni lärde er nånting!

Robin A.K.A "ProTeam"

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram