Ugnsgratinerad falukorv med Spaghetti. Lätthetsgrad 1 typ.
Du behöver för 2 personer:
-En falukorv 500-700 gr
-Ost
-något gott att fylla korven med
-spaghetti.
-kryddor
Du sätter igång ugnen på 225 grader på dubbelvärme.
Du tar fram en ugnsform som du häller/smörjer med lite fett i, margarin eller olja.
Du drar av skinnet på falukorven och drar ett snitt i den i längstled så du får en skåra, ett dike i korven.
Sedan så fyller du korven med det goda du skall stoppa i korven, som t.ex. thai chili sås eller vad nu vill ha där.
Dra på lite ketchup, ta sedan och skär skivor med osost och lägg på korven, snåla inte, ju mer du lägger på ju godare blir det.
när ugnen är varm så sätter du in korven i ugnen, och samtidigt så sätter du på pastavattnet du saltar och lägger lite fett i.
Ungefär en kvart senare så är både korven klar och pastavattnet i kok, nu bryter du spaghettin i lagom bitar och skickar ner det i vattnet, rör om så det inte klibbar ihopa. Rör om med jämna mellanrum.
Under tiden tar du och skär korven i bitar, typ 4-6 skivor nåt, och när pastan har ett gott tuggmotstånd, silar du bort vattnet, oljar/lägger i en margarin klick i, rör om det lite, dukar upp på bordet. smaklig måltid.
Pannbiff med kokt potatis (o stekt lök, kan utelämnas om du inte tycker om lök)
Till 2 pers.
-400 gr köttfärs, Bland eller nötfärs, blir godast, men går även med fläskfärs.
-ett ägg
-skorpmjöl
-salt, peppar och grill eller allkrydda
-potatis, lagom många till 2 pers.
(-1-2 lökar).
-sås, antingen hemmagjord eller köpt brunsås
-lingonsylt efter behag
Du tar köttfärsen i en bunke, kryddar upp den, kan väl säga för förstagångsstekaren. 1 tesked salt, 1/2 tesked peppar och grillkrydda efter behag.
Sedan knäcker du i ägget och blandar runt det i smeten, som du sedan gör stabil och torrare med skorpmjölet, nu har du en lagom hård, och stabil smet du låter härda lite(, under tiden skalar du löken och skär den i strimlor och lägger i en liten skål vid sidan av, den steker du i pannan allra sist.
Nu skalar du potatisen, eller kokar den hel med skalet på (och skalar den vid bordet), du väljer. fyller på vatten i kastrullen och sätter den på plattan.
Du sätter igång stekpannan på rätt högvärme men inte max.och värmer upp den så du känner att vämen kommer typ 1-2 cm från botten av den, i med stekfett, du tar en kula stor som en liten tennisboll ur smeten, rullar den i händerna och sedan plattar till så den blir till en pannbiff, i stekpannan med den sedan, gör så många som får plats i pannan, stek dem 3-4 min per sida och sedan vänd dem en gång extra för att vara säker på att den är genomstekt. nu börjar potatisen närma sig klar med, du sticker potatisen med en tandpetare eller nånting och känner om den är klar. Såsen är lite jobbig i början så jag rekommenderar en pås-sås du köper i affären ovh blandar ihop efter det som står på paketet.
Nu har du stekt biffarna klara, du lägger upp dem på en tallrik ock lägger dit även dina potatisar, nu åker löken i pannan och som du snabbt fräser gyllenbrun, och lägger på dem på pannbiffen, sedan bara hälla på lite sås, och om du har hemma lite lingonsylt vid sidan av på tallriken.
Sedan är din supergoda pannbiff med potatis klar.
Och som sagt, den som inte tycker om eller kan äta lök, kan utelämna den.
Smaklig måltid.
Senast redigerad av nippertippan den 22 augusti 2009, 20:29, redigerad totalt 1 gånger.
Sätt på pannan på högsta värmen och häll i så mycket du vill ha.
Medans det steks så tar du fram typ 5 skivor bacon per person som du bara skär på bredden så det blir kvadratiska bitar av allt. Rör såklart om lite i pannan under tiden.
När alla grönsaker har tinat och börjat tillagas lite har du i baconbitarna. Nu kan du peppra också. Svartpeppar och paprika/chilipeppar (Ancho chilli är nice) men inget salt behövs! Du kan såklart experimentera med vad du har hemma Efter ett tag kan du dra ner till 7-8 på spisen också. Stek tills allt har fått fin färg (Viktigt å steka grönsakerna ordentligt, dom kan smaka konstigt annars)
Nu häller du i lite grädde, det ska inte bli någon sås av det utan låt det steka så det sugs upp av maten. Sen har du i lite creme fraiche så att allt blir krämigt och fint. Avsluta med att ha i soja (ger sälta, därför du inte behöver ha i något salt). Lägg upp på tallrik och ät med HP-sås ^^
Tar typ 15 minuter och är faktiskt rätt nyttigt Väldigt lite disk också!
Victorh: varför suger inte mina brudar...
Tuta: har du frågat?
Victorh: nee men dom skall göra det
Victorh: eller skall man fråga?
jonssson13: nejnej, blir pinsamt om dom säger nej då(
Victorh: tillräcklit pinsamt renn då den är så liten
gör vanlig omelette. några ägg beroende på hur stor panna hu har. den ska inte bli för tjock så det inte går att vika!
stek den på ena sidan. det ska vara lite vått på åvansidan iaf inte stekt. skiva ost och lägg på den sidan som inte är stekt. vi omeletten dubbelt och tryck till i kanterna så att den "stängs" som en halvinbakad pizza ungefär.
stek lite till och servera! skitgott
PS: gärna lite grönsaker till kan även lägga grönsakerna med osten!
Ta fram telefonen, slå numret till närmsta pizzeria. Vänta 10 minuter en kvart, upp på moppen och hämta den. Voila! Riktigt jävla gott, lätt o laga också
Edit: Lät riktigt gott det du skrev om, kommer att lagas
det är nästan likadant som skåningens här bortsett med lite hederlig potatis i stället
dock denna korven ska serveras med
korv
ost ( ofc )
purjolök
äpplen
tomater
du kär upp korven i lagom skivor
gör i odning och skär upp tomaterna äpplen och purjolöken
sen ska du bygga dem i skift med varandra
så KORV-tomat- äpple- ost- korv ovs ovs ovs samt mycket ost på ovansidan
den ska stå inne tills den blir VARM och genombakad
potatisen ...
well potatis ?
klyv den i lagom stora bitar
alla ska vara lika stora samt ganska små ( går snabbare då )
skär upp dem
lägg dem i en form med en massa olja och salt ! och rör runt typ en gång varannan minut så dem inte fastnar !
in i ugnen !
detta kan ta en stund men dem ska vara färdiga på rung 30-50 min på 250 grader
serveras med ngn billig tomat sås o cola!
Derbi Senda: Derbi racing development -03!!!
det är roligt att läsa när ni kommer med era ider ....samt roligare att se den rätta lösningen framför sig ^^