Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo
Fel. Du ska inte vända mycket allsrobinkarlssson skrev:dra på en grill tills det slutar brinna och bara glöda, dra på ett par benfria köttbitar!
Se till att vända dem riktigt ofta och efter 2-3 minuter skär i mitten för att kolla om det är rosa!
Glöm inte att marinera och eventuellt krydda!
en god marinad som jag brukar köra på är lite mat olja, grillkrydda, honung och någon random krydda som vi har hemma så att det inte smakar samma sak varje gångPK skrev:robinkarlssson skrev:dra på en grill tills det slutar brinna och bara glöda, dra på ett par benfria köttbitar!
Se till att vända dem riktigt ofta och efter 2-3 minuter skär i mitten för att kolla om det är rosa!
Glöm inte att marinera och eventuellt krydda!
ja, men frågan var ju marinad osv
Dennis körven är ju godast med en kall drpepper tillJönköping skrev:Något som är jävligt gott är ju fläskfilé, entrecoé (stavning) man kan ju typ köpa allround, sweet chili marinader men det är även riktigt lätt att göra själv vet ju inte vad du gillar men lite olja soja och kanske vitlök, ja ta vad du tror kan bli gott i, blir nästan alltid gott:D
Edit: Grilla inte korv för det är det äckligaste som finns så dem borde fan inte få något sålt alla min vänner gillar ju bara dennis korv med, är ju 34% kött i dem resten skinn typ..
Alldrig att man vänder flera gånger, Prövat och det sket sig totalt!robinkarlssson skrev:dra på en grill tills det slutar brinna och bara glöda, dra på ett par benfria köttbitar!
Se till att vända dem riktigt ofta och efter 2-3 minuter skär i mitten för att kolla om det är rosa!
Glöm inte att marinera och eventuellt krydda!
Underbar läsning 10 poäng därfdswin skrev:Nu vet jag inte om jag gör någon otillåten bumpning men detta är ett roligt ämne då jag själv mer eller mindre blivit satt som grillmeister på alla grillfester vi har eller om vi ska grilla.
Gällande marinader så kan du gå till affären och köpa typ Caj P's vanliga marinad, lite tråkig men funkar. Men vad jag brukar göra är att raida kylen och skafferiet efter allt möjligt som man kan använda som smaksättning.
Vad det brukar landa på för de mesta med mig är ca: halv flaska öl (lapin eller bud är vad jag brukar använda), 1-3 tsk sambal oelek, en skvätt soya, matlagningsolja, grillolja, olika kryddor så som grillkrydda, peppar osv. (detta är va du är ute efter för "smak"), brukar smälla i en lime också, honung, grillsås om de finns och listan fortsätter. Se bara till att den inte blir krämfärgad (använder inte mejeriprodukter), blanda i en tillräckligt stor bunke.
Nu när marinaden är klar så tar du flaskan/burken me öl du använt för att göra marinad och drar en botten upp. Lägg sedan köttet i marinaden och låt den dra en liten stund. Medans du väntar så knäcker du nästa öl och tar de allmänt chill, dra igång grillen och när den är färdig så plockar du fram köttet och tar med det till grillplatsen. Lägg köttet på grillen och knäck nästa öl och drick medans du väntar på att få vända på köttet (ca: 3-4min) , gör om förra steget fast på andra sidan. När ölen är klar så knäcker du en till. Om du nu inte har tolerans som en blåval så bör du känna dig lite salongsberusad, och det är nu dina gener från stenåldern sparkar igång. Doppa köttet i marinaden som bör finnas kvar i bunken vid grillen, fortsätt grilla tills du känner dig nöjd med resultatet. Är de rött kött som ska grillas så brukar jag stå och peta lite då och då i det för att känna hur "färdigt" det är. Grillar vi fläsk så vänder jag det kanske lite för ofta, men samtidigt doppar jag det i marinaden varannan gång jag vänder på det. Har ännu inte blivit fel.
En liten kortfattning och mina åsikter:
Grilla nykter = inte att rekomendera
Grilla när du är sådär perfekt salongsberusad = nu är du rätt ute
Grilla när du är dyngrak/knök/dräggfull = nästan gjort för att misslyckas innan du ens börjar.
Detta funkar utmärkt för mig och mina gäster, många kan säga att jag gör fel eller rätt. Det enda jag har att kontra med är, ingen har gnällt på segt eller äckligt kött.
Ha en fortsatt trevlig sommar och en jävla massa grillande
Mvh Fredrik
Här på TSR så är logiken på topp…smTimpA skrev:Så att ha radion på i bilen är livsfarligt också då eller? Hahah
sweet chilli då eller och kan detta funka med kycklingfilé också? lite sugen på att testa.MrAndersson skrev:Måste rekommendera något jag o min flickvän grilla häromdan!
Skinkstek, marinerat i chillisås, honung, svart peppar o lite soja! I 3 dagara, vänd på påsen varje dag!
De va de godaste köttet jag ätit!
sweet chilli funkar utmärkt! Beror ju på hur mycket "sting" du vill ha i matenmeanzick skrev:sweet chilli då eller och kan detta funka med kycklingfilé också? lite sugen på att testa.MrAndersson skrev:Måste rekommendera något jag o min flickvän grilla häromdan!
Skinkstek, marinerat i chillisås, honung, svart peppar o lite soja! I 3 dagara, vänd på påsen varje dag!
De va de godaste köttet jag ätit!