Mattyyy's Speedy 2012-10-08 Rätt Video!

Här kan du via upp ditt projekt som inriktar sig på scooter. Inga frågor i detta forum!

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Mattyyy's Speedy 2012-10-08 Rätt Video!

Inlägg av Mattyyy »

Tjenare mitt andra inlägg på tsr blir det här :) Jag har en Speedfight som jag ska styla men det kan ta lite längre tid då jag inte har råd med allt direkt

Historia Jag har varit intresserad av att skaffa en moppe sen jag var 12 år då jag fick min Baotian och körde lite med den ute här på landet och dröjde inte många veckor innan jag tröttnade på att köra 45km/h så då drog farsan v-ring och nån/några andra strypningar så då gick den kanske 60 kommer inte ihåg riktigt hur snabbt det gick. Men i våras började jag kolla på moppar på blocket och letade mycket efter Aerox och Speedfight var och kollade på några men hittade inga okej för en bra prislapp men sen hittade jag en Aerox som var riktigt fräsch åkte och kollade på den och skulle komma och hämta den efter en vecka men den han bli stulen under tiden så då sket jag i den.
Då i maj så sa farsan Varför köper du inte kusinens moppe det hade jag inte tänkt på och vi åkte och köpte den fast kåpor och sånt är lite slitna sen den blev stulen förut.
När jag skaffade moppen så hade jag inga som helst planer på att fixa den utseende mässigt eller liknande enda som jag möjligtvis skulle gjort är p12 dekaltrim eller nått liknande. Men när MartinGro skaffade sin moppe så vaknade intresset mer och mer och det slutade med att vi båda började fixa våra moppar och det dök till och med upp ett projekt här på tsr här kan ni hitta hans Midnight Slider projekt http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=31704
För det var tråkigt att hålla på själv så när han också skaffade moppen så började vi snacka om moppar och hålla på med varandras moppar också.
Det har dessutom slutat med att jag fick upp ögonen för stunting så jag har ju också införskaffat mig ktm_danielsson's gamla stunt viva för 3k men den ser ut som att den skulle bott på en sjöbotten eller nått typ :P Men den är förjävla härlig iaf så nöjd ändå


Så här såg den ut två dagar efter att jag köpt den (Tog bort bögläppen dirr)
Bild
Bild
Sen dess har jag tagit bort gallret i framkåpan och ersättit med blått galler samt lackat om original gallrena på sidorna till blått :D .

Det som ska fixas/är fixat/väntar på delar är :
Ny baklampa
Ny bakskärm
Protaper Fatbar
Hebo styrstam
Multimätare (Tipsa gärna)
Lacka om kåporna (Det blev nya kåpor)
Ta bort framskärmen
Polera variator kåpan
Nytt sadelöverdrag
Sidostöd
Höjningssats
Nya handtag
Polera/lacka fälgarna
Lacka insuget till förgasaren
Lacka avgasröret
Modda kåpor
Motivlack
Neon/Dioder
Lacka Röret
Lacka bakdämpare
Lacka framdämpare
Lacka singelarmen
Lacka kåpan över framdäcket
Klä sadelboxen i nått tyg
Lacka innerkåpor i Ultrablank svartmetallic
Det intressantaste Setupen så klart :

Polini evo1 70cc cylinder
Gianelli effektrör
19mm Dellorto förgasare
Polini luftfilter
Hebo Membran
Karbon reeds
Gianelli vikter 5.5g
S6 R/T vev
Hårdare kopplingsfjädrar
Malossi drivrem
Malossi 24mm insug
Matchportat block
Okänd sportvariator
Borrad kopplingsklocka
Hebo sportkoppling

Ser ut så här efter att jag satte dit nätet
Bild
Vad tycks om dom gula lysena? 8)


UPDATE 26/8 :
Fick hem baklampan och underkåpan idag bilder kommer sen

[spoiler]Update 17/9 Nu efter en lång tid så funkar den äntligen igen. Det var fel på vakuumslangen , flottören och nått mer med förgasaren.
Under tiden jag höll på och skruvade på moppen så har jag passat på att rengöra alla delar med bensinbad och 5-56 så nu ser väl motorn lite bättre ut iaf. Dock så har jag märkt att det gamla luftfiltret hade spruckit vid anslutningen/mynningen så då fick jag ett nytt Polini luftfilter av farsan som är mycket snyggare och så passade jag på att beställa en avgaspackning till min vivacity. Jag har dessutom fixat ny bakreunderkåpa och nytt STR8 led baklyse. Nu bjuder jag på lite bilder :

Bild


Här kan ni se hur luftfiltret hade gått sönder så det kom in vatten direkt i förgasaren

Bild
Nya luftfiltret utan luftkåpan mycket snyggare och bättre men ni ser att jag måste verkligen polera variatorkåpan


Bild
Med nya baklampan och bakreunderkåpan på fast jag ska skaffa nät vid underkåpan

Bild
Sist men inte minst (Egentligen är den minst ;) ) en bild på vivan[/spoiler]

[spoiler]Update 2011-10-04 Rolig update med få bilder
Tjenare igen jag bestämde mig för att inte lacka om kåporna utan jag tänkte lite att eftersom det kostar x tusen kronor att lacka om kåporna och dom är trots allt rätt så dåligt skick i fästen och lite utseende mässigt så jag beställde i Söndags kväll
Stylepro 15delat kåpset vitmetallic
Stylepro kåpskruv
Vit däckpenna
STR8 nyckelring
Så jag fick sakerna idag och måste säga att första intrycket var riktigt bra! Så jag bjuder på en bild på första intrycket ;)
Bild
Jag var riktigt nöjd med färgen på kåporna och även skruvarna var i perfekta blåa nyansen.
Dessutom så för 1-2 veckor sen så märkte jag att min drivrem var riktigt sliten så då fick jag en ny av pappa och även lite annat :
Stage6 höjningssats blå
STR8 finmaskigt blått nät
Buzzetti svart sidostöd
Malossi drivrem
så nu har jag fått dit nästan alla kåpor och sidostödet men jag har haft problem med höjningen eftersom jag måste släppa lite på motorfästet för att kunna få dit den.
Jag har även börjat polera variatorkåpan men den ska kromas på en lackfirma snart

Bild

Så ser den ut atm tycker det vart riktigt grymt nu med svart lyse och bakreunderkåpa och resten av kåporna vita.
Bild
Här är variatorkåpan atm och den nylackade kicken :D

Bild

Sista bilden som togs innan jag bytte kåpor[/spoiler]

[spoiler]UPDATE 2011-10-08
Idag har jag pillat lite smått på den för den axxar ojämt nu. Den rycker som fan upptill 20km/h sen så axxar den segt till typ 60km/h och sen drar den igen så har nån en ide om vad det kan vara för fel? Måste jag byta munstycke eller kan det vara typ slitna vikter , tryckfjäder eller nått?

Men iaf medans jag skruvade lite så har jag polerat kröken på ljuddämparen så det försvann lite olja och så att jag fick den blankare. Jag lackade även det fula gamla avgasfästet och insuget men tyvärr så glömde jag att ta bilder idag och bilder på hur det såg ut innan. Här är en bild på hur insuget ser ut. OBS det är skitigt för jag körde ca 3km grusväg och typ 3km asfaltsväg precis innan jag tog bilden.
Bild


Jag vart riktigt nöjd faktist även med avgasrörs fästet :) mer bilder kommer imorrn på dom nya kåporna och fästet[/spoiler]

[spoiler]Liten Update 2011-10-09

Bild Avgasfästet innan

Bild
Avgasfästet efter

Bild
Slängklämman till luftfiltret

En bild på mitt nya projektfordon också
Bild
Forshaga/Norsjö shopper

Äntligen några bilder på kåporna 2011-10-11
Tjenare nu har jag äntligen fixat bilder men tyvärr så blev dom inte särskilt bra för moppen stog i garaget och jag hade inte tid att rulla ut den så det var lite trångt att fota för det är rätt fullt i garaget, ett enkel garage med 2 scooter moppar , 1 shopper , 1 4-hjuling , en cross och massa annat skrot då blir det rätt fullt.

Men ni får iaf nöja er med bilderna trots att dom är rätt kassa. Btw projektet kommer stå lite stilla tills min tumme har läkt för jag kan inte röra den just nu typ så då är det inte kul att hålla på att skruva med moppen osv.

Här är iaf dom förhoppningsvis efterlängtade bilderna :D Notera att jag inte har fått på alla delar som toppspoilern , mätarkåpan , sadelkåpan och ena underkåpan då jag måste kapa lite och har inte riktigt haft ork/tid att fixa allt än. Nu kommer dom iaf

Bild
Framifrån lysena ska jag lacka blåa snart. Jag måste kapa lite på toppspoilern också för den passar inte.

Bild
Snett ifrån sidan framifrån

Bild
Avgasfästet med röret ska nog lacka röret vitt sen där det är typ brunt nu.

Bild
Slangklämman på luftfiltret och insuget

Det var allt för idag vi får väll se när nästa update kommer då och tipsa på saker jag borde fixa också :)[/spoiler]

[spoiler]UPDATE 2011-10-22
Tjenare igen idag så höll jag på lite med moppen och skulle ta bort vingen osv för att jag ska lacka den men då märkte jag att tråkigt nog så har mitt blinkersrelä gett upp nu så måste byta det. Men det gör inget för jag skulle ändå vinterförvara moppen nu pga vädret.
Bild

(Hoppas video länken funkar)

Men jag passade också på att ta några bilder på pärlan

Bild
Bild
Bild

Sen så har jag några frågor.
Den axxar ojämt som t.ex den rycker som fan upp i 15-20km/h sen så axxar den segt till 40km/h sen så axxar den snabbare upp till cirka 65-70 sen så drar den iväg igen. Kan det vara munstycket eller nått annat med förgasaren? Det är inte skit i den iaf tro mig jag rengjorde den förra/förrförra helgen och har kört 1-2 gånger sen dess.
Sen så vad för färg tycker ni jag ska ha på fotkåporna?

Samt tycker ni denna framkåpa är najs?
Bild

Det var allt för denna gången och om nån har några Speedfight/Vivacity delar liggandes så hör av er. Riktigt intresserad av Speedfight 1 framkåpan.[/spoiler]

[spoiler]Skriftlig update 2011-10-24

Tjenare jag beställde ett Protaper Contour silver fatbar Travis pastrana fmx bend igår och lite annat ifrån USA.

Men idag lämnade Pappa in variatorkåpan på kromning (Ingen polering utan äkta krom ska det bli)
Men vad tycker ni jag ska lacka för nått och isf i vilken färg?
Det som jag har bestämmt iaf är sadelboxen både ut och insidan den blir blå , fälgarna blå fälgkant och vita "ekrar" , kröken på röret vitt , topplocket vit , dämparna blå och vit , lyset blått men är det nått mer som ska lackas tycker ni?[/spoiler]

[spoiler]UPDATE 2011-10-26
Tjenare idag så drog jag ut i garaget och kollade lite på både vivacityn och speedfighten om saker som jag kan göra gratis eller billigt som kan vara snyggt och började polera fälgkanten på vivacityn. Jag hittade även en Polini 70cc cylinder som jag dock tror har skurit men skulle det ge nån effektskillnad om jag satte på det topplocket på originalcylindern?

Jag köpte också lite roliga saker på Jula idag efterskolan som kan vara bra att ha :)
Bild
Så jag ska slipa sadelkåpan och sen lacka den blå. Den ser ut så här just nu :
Bild
Bild
Men tyvärr så har ju säsongen börja lidit mot sitt slut så själva körandet blir det inte mycket av längre men däremot så blir det desstomer meckande med mopparna vilket kommer göra det mycket roligare att följa projektet eftersom det kommer komma större updates , random filmer , mer updates och lite annat skit.

Men jag har lite saker som jag kan tänka mig att sälja och det är bara att lägga ett bud på sakerna.
Det som jag har är ett komplett rätt slitet kåpset till speedfight 2 , originalrör för 30moppe , Stylepro framstänka , Stylepro mätarkåpa , originalbaklyse , BCD bakkåpa osv bara att höra av sig om du vill ha nått speciellt så kan jag kanske ha det.
Bild
Bild
Bild
Stylepro framstänkan och mätarkåpan är aldrig använda och enda gången som dom tagits ur förpackningen var idag när jag skulle fota dom

Men nu skulle jag vilja veta vad NI tycker att jag ska lacka för saker och i vilken färg?

Dessutom så vilket färgtema borde jag köra på Vivan om det eventuellt blir ett projekt utav den också.

Dessutom kan ni gärna tipsa om eventuell styling som jag borde köpa.
Hör av er om ni har några delar till Vivacity och speedfight som ni vill bli av med eller sälja.

Vi hörs snart igen kan jag lova.[/spoiler]

[spoiler]BILD UPDATE 2011-10-28

Idag fick jag mitt Protaper styre och lite klistermärken och jag orkade äntligen fixa lite bilder så här kommer en del bilder.
BTW HÖSTLOV!!! :D

Vi börjar med styret.
Bild
Bild
Bild
Bild
En bild under variatorkåpan
Bild
Sen nån randompic
Bild
Ska jag lacka "armen" vit eller blå?
Bild
Sen en bild på hur den står atm
Bild
Sen vad för färger ska jag ha på vivan om jag får tag på ett par fräscha kåpor till den? Har funderat på Rockstar tema iaf
Bild
Variatorkåpan på vivan signerad lite på kanterna av självaste Ktm_Danielsson
Bild

Det var allt för idag ha ett trevligt lov nu och glöm inte att kommentera.

Vi hörs tidigast på måndag för jag ska till Stockholm i helgen på en konsert[/spoiler]

[spoiler]UPDATE 2011-11-01

Tjena tjena , en update nu igen denna gången har jag lackat lite saker till moppen och plockat av styrkåpan så man ser på ett ungefär hur det blir med nudebar sen. Jag var hos Martingro idag och hjälpte han med hans moppe och lackade även lite utav minna saker så jag har lite bilder men tyvärr inte före bilder på alla saker.

Saker som gjordes igår :

Kapade av bromshandtagen så man slipper den fula kulan på änden och så är det skönare att hålla i dom utan.Bild

Farsan köpte även lite färg så att jag kan lacka lite saker
Bild

Sen plockade jag bort den fula styrkåpan/mätarkåpan
Bild
Bild
Bild

Började också slipa bromsvätske locken men det är inte kul att slippa bort texten på dom :/
Bild


Saker som jag gjorde idag hos MartinGro här på forumet och glöm inte att checka hans projekt på sin Slider. Här har ni en bild på den med mig i bakgrunden så ni har en liten smygtitt på den.
Bild

Men nu fortsätter vi med min moppe och lite bilder under lackeringen
Bild
Bild
Passade på att lacka en svamp också :lol:
Bild

Sen lite bilder när sakerna ligger på golvet färdiglackade
Före :
Bild
Efter :
Bild
Bild
Bild
Bild

Det var allt för idag och nästa update lär bli ganska snart
[/spoiler]
[spoiler]Läges/bild UPDATE

Tjenare jo nu när det har börjat blivit kallt så var ju tanken att jag skulle börja fixa dom sista grejerna på moppen men eftersom jag har vinterförvarat den nu så tappar man samtidigt lite av lusten typ eller nästan glömmer bort vad man ska göra så tyvärr har det inte hänt mycket. Men för att göra tråden aktiv och lite roligare så kommer det upp några bilder.

Tyvärr så var det skitkvalité på min BCD Underkåpa så den blektes av vanlig avfettning så den ska jag lacka i Vit metallic och litet motiv där jag skriver Mattyyy i nedrekanten med samma blå metallic som jag har använt till alla detaljer. Vi får se om jag kommer lämna in den på någon schysst motivlackering också :) Måste bara hitta nått fräsch motiv då :) Tipsa jättegärna på nått schysst.

Ska nog beställa hem lite nya packningar och lager osv som jag kan byta i motorn och kolla igenom den och fräscha upp slitna delar och byta typ tryckfjäder.

Men idag så rullade jag ut båda mopparna och meckade lite för att försöka hitta felet på vivan som visade sig vara bensinkranen (Jävla vakuumskit)

Jag ska dessutom lacka röret vitt men kan nån länka en bra värmebeständig färg som helst är vit metallic och/eller blå metallic? Om det ens finns metallic färg som är värmebeständig. Men vad tror ni om att lacka cylindern blå och topplocket vitt eller tvärtom?
Aja nu kommer vi till bilderna då som kanske är den enda roliga delen i denna update :lol:

Bild
Bild
Bild
Som ni kanske ser så är den blöt och det är pga att när jag var ute och höll på så började det regna så tyvärr så blev hela jävla moppen blöt så jag hoppas verkligen att det inte kom in fukt i elsystemet

Sen så kommer vi till den riktiga skönheten :twisted:

Bild
Den där skönheten kommer att bli lite uppfräschad med nya kåpor , nya lysen och nytt rör

Kåporna ska vara Ultrablank svarta och toppspoilern eller vad det heter (Den över lyset fram) ska vara gul och gula innerkåpor alltså Rockstar Energy tema jag vet att det kommer kanske inte vara det snyggaste men det kommer däremot sticka ut och det är det som jag är mest ute efter eftersom det är en stunthora som inte ska vara alltför fräsch utan den ska vara i stunt skick alltså halvskabb inte helskabb som nu.

Bild

Här kan ni se Danielssons avgaslagning också :D Funkar faktist riktigt bra förvånande nog men det kommer nog funka ännu bättre med Laser xPro eller annat lågvarvigt rör.


Sen så har jag lite bilder på CP-Grodan/Shoppern på underredet eller vad man ska kalla det , ja chassit helt enkelt. Dom är lite halvtaskiga men det är för att det var svårt att krypa in under och fota där.

Bild
Bild
Trots att den är antik typ så har den skivbromsar som jag måste säga att det är väldigt förvånande med tanke på åldern
Bild
Schysst elsystem? Måste göra det lite säkrare genom att täcka det med nån plåtskiva eller nått för på ett ställe så är dessutom en skarv helt öppen så den kan det stänka vatten på.

Bild

Länka motiv som skulle vara schyssta på bakkåporna!
Ska jag ha fälgarna vita med blåafälgkanter eller tvärtom?

Sen så glöm inte bort att kommentera


Det var allt för idag.[/spoiler]

[spoiler]UPDATE 2011-12-18

Tjenare nu så har jag börjat slipa innerkåporna för dom ska lackas blank svarta troligen metallic , börjat slipa vattenpumpen som ska bli vit och blå och så ska jag köpa bromsoks färg och fälgfärg i veckan.

Idag så såg jag en Peugeot Vivacity -03 30 moppe på blocket som låg ute som reservdelsmoppe och kostade 1500kr så jag slängde mig på telefon och ringde och sa att jag SKA ha den. Så åkte till Kungsör och köpte den och såg att den hade fräscha kåpor och allmänt fräsch faktist inget skabb som min gamla Viva :oops: . Den hade ett Laser xPro rör som var nästan alldeles nytt , det följde med massa olika delar som en blackbox , två extra fälgar som var jävligt fräscha , två oanvända däck , nya lampor , ny bromsback bak , ny variator , ny cylinder osv . Felet på den var att den startar men orkar inte driver när den står på marken och han hade troligen inte bytit munstycke på den när han bytte rör. Så jag blev jävligt nöjd och nu får jag äntligen en Vivacity gaffel på speedyn :) bjuder på lite bilder på den också då :)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

God jul alla tsrare[/spoiler]


[spoiler]UPDATE 2012-01-11

Tja jag har äntligen fått på styret nu på moppen och sen så har jag fixat till blocket lite för det såg förjävligt ut innan så var tvungen att slipa bort smutsen så blir att fusk polera det.

Före : Bild

Efter : Bild Långt ifrån klar dock har i princip bara börjat för sandpappret tog slut

Sen så fixade jag nät i underkåpan också idag :

Bild

Jag har även börjat slipa bakfälgen som ska lackas vit och blå och även lackat bromsoken.

Bild
Bild

Jag avslutar också med det bästa nämligen bilder på styret när det sitter på!

Bild
Bild

Tack för denna gång![/spoiler]


[spoiler]UPDATE 2012-01-13 Fälgar
Skulle lacka båda fälgarna idag så gick ut till garaget och var taggad men då märker jag att jag hade bara lagom med primer för en fälg så blir att köpa mer imorrn och så skaffar jag nog värmebeständig färg också då men jag lackade iaf ena fälgen dock bara grundlack + fälgkanten
Men självklart ska ni ju få lite bilder ändå sen passade jag också på att lacka lite på bromskivan.

Bild
Endast grundad där

Bild

Bilden säger nog allt

Bild

Det var allt för idag kommer nog en update imorrn förhoppningsvis
[/spoiler]

[spoiler]UPDATE 2012-01-30

Tja! Jag har nu fixat lite med moppen igen och hade lite problem med att få dit höjningen för det var en platta där centralstödet satt förut som tog i motorn när man lossade dämparen och det blev så här då :

Bild

Så var tvungen att plocka fram dremeln och kapa bort en bit av den :

Bild

Men efter en del kapande så fick jag dit höjningen iaf och blev rätt så nöjd med det :)

Bild

Jag lackade dessutom en liten bit på vattenpumpskåpan och det blev ett riktigt bra resultat :

Bild

Sen har jag även fått på bromshandtagen och styrenheterna på styret nu men vad tror ni blir bäst? Med eller utan pad?

Bild

Bild

Drog också iväg en beställning i Söndags så kommer nog en update snart igen :)
[/spoiler]
[spoiler]UPDATE 2012-02-10

Tjenare! Jag har såklart fått hem beställningen för ungefär en vecka sen och det jag beställde var :

Bild

Minarelli delarna var till MartinGro och Derbi grejerna var till Niklaaassss (Eller hur f-n han stavar)

Men jag var alldeles precis ute i garaget och höll på med lite grejer så när jag höll på och grundlackade kåporna till Stunt Vivan så fick jag idén att jag skulle testa och lacka underkåpan på Speedyn blå så testade att dra över ett lager över den och jag tycker faktist att det blev bra men vad tycker ni att jag ska ha? Svart eller blå?

Bild

Bild

Jag har inte orkat bytit vikter och fjädrar än så det har jag inte fixat än men ska nog ta och göra det imorrn!

Jag har dessutom en massa delar till Speedfight och Vivacity liggandes hemma så om ni söker nått så kommentera här i tråden eller skicka iväg ett pm.

Jag lackade också blinkersen fram :

Bild

Random bild på styret :


Bild

Uploaded with ImageShack.us

Men nu vet jag inte riktigt vad jag mer ska fixa än det här :
Framgaffel
Blått bromsok fram
Lacka klart fälgar
Vitt sadelöverdrag
Multimätare ( http://www.twostroke.se/product.asp?product=13308 )
Lacka/Byta framlampan

Så tipsa gärna om ni har några tips[/spoiler]


[spoiler]UPDATE 2012-02-11

Tja fixade en liten update idag när jag äntligen har lackat framlampan! :)
Men tyvärr så är det bara en liten update men orkar kanske göra en större imorrn förhoppningsvis.

Det var lite småpill för att få "glaset" att lossna men efter ett tag så började silikonet och plasten smälta så då lossnade det efter lite brytande och bändande med knivar. Måste säga att jag blev överraskad när det ramlade ut 3 getingar och några myggor därifrån :P . Men nu går vi väl över till bilderna då.
Bild



Bild

Här hade jag endast grundlackat med en svindålig grundlack. Köpte Belton Primer som dom i butiken skulle vara riktigt bra och nästan omöjlig att börja rinna men tro fan att det var bland dom svåraste lackerna jag använt då den rann oavsett hur bra underarbete man gjort och den var alldeles för mörk jämfört med korken. Riktigt missnöjd måste jag säga så jag får fortsätta med Hagmans som jag gjort innan det är billigt och bra :)

Men efter att dragit över Hagmans grundlack och sen ett lager med den blåa färgen så märkte man inget om att den andra grundlacken skulle varit riktigt dålig.

Bild

Och jag avslutar med en bild på mig i "garage kläderna"

Bild

Tack för idag[/spoiler]


[spoiler]UPDATE 2012-03-15

Tjenare. Har tyvärr beslutat mig att inte byta till en Vivacity framgaffel då det var jävligt svårt att få bort styrlagrena utan våld och har ingen direkt lust att köpa nya lager för ett par hundra kronor. Så nu har jag en Vivacity ram till salu med framgaffeln på! Hör av er i pm om intresse finns och jag har också massa andra delar. Men nu håller jag på och ska snart montera ihop moppen så fort jag har fått hem viktiga delar som bromsbelägg , blinkersrelä , cdi och lite annat skit. Så nu blir det också att lacka framgaffeln/single armen vit med blått bromsok och blå dämpare tror det kan bli schysst. Nu är jag också sugen på att köpa en KOMPLETT MTKT underkåpa så har ni en sån så hör av er! Det var väl allt för den här updaten så nu har ni lite koll på läget dock hade jag inga bilder åt er :(

Lämna tips på vad jag borde fixa på moppen!

Aja , Vi hörs väl ganska snart!

UPDATE 2012-05-02 Tja jag har nu plockat ihop moppen så den är nästan klar! Ska bara lacka fälgarna , fotplattor , fixa bakbroms och byta gasvajer sen så ligger pärlan ute på blocket för jag ska köpa 125a.

Lite bilder då :

Före :
Bild
Bild

EFTER :
Bild
Bild

Om ni kommenterar så blir det lite fler bilder snart + startup/testrun[/spoiler]

UPDATE 2012-05-05

Tja letade igenom gamla datorn och externa hårddisken och då kom jag över några bilder och en video :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TdH_OfvX ... e=youtu.be[/youtube]
Absolut inte fullgas ;)

Bild

Bild
Gasres^

Bild

Bild

Bööööörn! ;)

UPDATE 2012-05-18

Nu är den till salu! Ursäkta för mnf länken har ej hunnit fått upp annons på blocket då det strulade så är en mnf länk än sålänge.

http://www.moppenet.nu/showthread.php/1 ... post369541

UPDATE 2012-05-19

Säljer lite delar som är över

http://www.blocket.se/sodermanland/Peug ... ?ca=12&w=1

Update 2012-07-13

Hahah 2 månader sen jag sa att den var till salu men skitsamma nu är den iaf uppe på blocket så det innerbär nog att detta projekt är slut! Nu satsar jag på hoj istället.

http://www.blocket.se/sodermanland/Peug ... ?ca=12&w=1

Hoppas nästa ägaren kommer vårda den som jag har gjort och trivs med mopeden!

Update 2012-09-08

Nu har jag sålt Speedfighen så det här kommer bli den absolut sista updaten i projektet.

Bild

Bild

Tack för alla kommentarer jag har fått och hoppas att ni kan ta er tiden att kommentera mina andra projekt och kommande projekt! :)


Sista updaten någonsin förmodligen! 2012-10-07

Hittade en video med en liten startup av moppen så här har ni den :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3y12JFMCZ0k&feature=plcp[/youtube]
Följ även projektet på Gasgasen och kommentera!

http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=39288

Om du som köpte moppen ser detta så hör av dig!

UPDATE 2012-10-08

La till rätt video nu!
Senast redigerad av Mattyyy den 8 oktober 2012, 07:38, redigerad totalt 41 gång.
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

Kan nån tipsa om nått jag ska fixa mer än det som jag skrivit?
Nån som har några tips om hur jag ska göra för att polera variatorkåpan?
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

Den funkar inte just nu så det kommer stå stilla med projektet och luftfiltret har gått sönder så vilket filter rekommenderar ni? Det ska vara böjd i minst 30 grader så att det kommer ifrån däcket lite.


PS. Bilderna kommer nog imorrn på sakerna dock ej monterat
Användarens profilbild
ktm_danielsson
F.D Moderator
Inlägg: 3887
Blev medlem: 2 juni 2010, 20:30
Ort: Örebro
Kontakt:

Inlägg av ktm_danielsson »

Nytt styre + handtag.
Polerad fälgkant, polerad variator, ta bort ridestore dekalen på framskärmen, en rejäl tvätt, nytt framlyse.

När du ska polera ska du köpa våtslipspapper i olika "finhet" börja med en på runt 300 eller något sen ska du avsluta med runt 1000-1500 och sedan polera upp den med autosol eller dylikt.
Bild

Jag är odödlig
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

ktm_danielsson skrev:Nytt styre + handtag.
Polerad fälgkant, polerad variator, ta bort ridestore dekalen på framskärmen, en rejäl tvätt, nytt framlyse.

När du ska polera ska du köpa våtslipspapper i olika "finhet" börja med en på runt 300 eller något sen ska du avsluta med runt 1000-1500 och sedan polera upp den med autosol eller dylikt.
Ska lacka det som är gult på lyset svart nu (kanske köpa helt nytt lyse) , framskärmen ska jag ta bort helt och den ska få en riktigt rejäl tvätt särskilt motorn men det gör jag under vintern.
Användarens profilbild
ktm_danielsson
F.D Moderator
Inlägg: 3887
Blev medlem: 2 juni 2010, 20:30
Ort: Örebro
Kontakt:

Inlägg av ktm_danielsson »

Mattyyy skrev:
ktm_danielsson skrev:Nytt styre + handtag.
Polerad fälgkant, polerad variator, ta bort ridestore dekalen på framskärmen, en rejäl tvätt, nytt framlyse.

När du ska polera ska du köpa våtslipspapper i olika "finhet" börja med en på runt 300 eller något sen ska du avsluta med runt 1000-1500 och sedan polera upp den med autosol eller dylikt.
Ska lacka det som är gult på lyset svart nu (kanske köpa helt nytt lyse) , framskärmen ska jag ta bort helt och den ska få en riktigt rejäl tvätt särskilt motorn men det gör jag under vintern.
Varför vänta tills vintern? En rejäl tvätt + liten service (påfylling av olja, pumpa däcken, byta nån packning, bromsvätska osv) tar max 1 halv dag ;)
Bild

Jag är odödlig
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

ktm_danielsson skrev:
Mattyyy skrev:
ktm_danielsson skrev:Nytt styre + handtag.
Polerad fälgkant, polerad variator, ta bort ridestore dekalen på framskärmen, en rejäl tvätt, nytt framlyse.

När du ska polera ska du köpa våtslipspapper i olika "finhet" börja med en på runt 300 eller något sen ska du avsluta med runt 1000-1500 och sedan polera upp den med autosol eller dylikt.
Ska lacka det som är gult på lyset svart nu (kanske köpa helt nytt lyse) , framskärmen ska jag ta bort helt och den ska få en riktigt rejäl tvätt särskilt motorn men det gör jag under vintern.
Varför vänta tills vintern? En rejäl tvätt + liten service (påfylling av olja, pumpa däcken, byta nån packning, bromsvätska osv) tar max 1 halv dag ;)
Jag vet men jag är rätt slö och så kan ska jag säga åt min kusin att tvätta den när jag lämnar in den på reperation hos han
Användarens profilbild
HasSse666
Årets Medlem 2010
Inlägg: 1730
Blev medlem: 30 augusti 2008, 22:40
Ort: Luleå

Inlägg av HasSse666 »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lkKlCW8V55c[/youtube]
Montera tillbaka originalgallret och sätt stylingnätet över detta

Länk:Fixa så framlampan blir svart

Länk: Polera variatorkåpan
Bild
TIPS - Klicka på bilden för att se mina youtubeklipp!
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

HasSse666 skrev:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lkKlCW8V55c[/youtube]
Montera tillbaka originalgallret och sätt stylingnätet över detta

Länk:Fixa så framlampan blir svart

Länk: Polera variatorkåpan
Tack för tipsen dock så kommer jag inte sätta tillbaks originalgallret för jag tycker det ser lite grymmare ut när man ser kylaren
Användarens profilbild
HasSse666
Årets Medlem 2010
Inlägg: 1730
Blev medlem: 30 augusti 2008, 22:40
Ort: Luleå

Inlägg av HasSse666 »

Tycke och smak :D

Kanske spruta lite röd motorfärg på kylaren?
Men inte hur mycket som helst eftersom kylningen försämras..
Bild
TIPS - Klicka på bilden för att se mina youtubeklipp!
Användarens profilbild
Roxxen96
F.D Crew
Inlägg: 3295
Blev medlem: 13 juni 2011, 18:25

Inlägg av Roxxen96 »

Snyggt :)
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

Roxxen96 skrev:Snyggt :)
Tackar din e grym också
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

Kan nån fixa en bild på insidan av variatorkåpan? Jag vill se hur kickdrev , fjäder osv ska sitta
Användarens profilbild
HasSse666
Årets Medlem 2010
Inlägg: 1730
Blev medlem: 30 augusti 2008, 22:40
Ort: Luleå

Inlägg av HasSse666 »

Mattyyy skrev:Kan nån fixa en bild på insidan av variatorkåpan? Jag vill se hur kickdrev , fjäder osv ska sitta
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y6rlS7UImZc[/youtube]
Bild
TIPS - Klicka på bilden för att se mina youtubeklipp!
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

HasSse666 skrev:
Mattyyy skrev:Kan nån fixa en bild på insidan av variatorkåpan? Jag vill se hur kickdrev , fjäder osv ska sitta
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y6rlS7UImZc[/youtube]
Tackar :D
Användarens profilbild
montolaya
Svårstartad skrothög
Inlägg: 158
Blev medlem: 16 maj 2011, 20:40

Inlägg av montolaya »

Nice :) snygg underkåpa, vare svårt o koppla in baklyset? :P
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

montolaya skrev:Nice :) snygg underkåpa, vare svårt o koppla in baklyset? :P
Det var väldigt enkelt jag följde bara hasses guide
Användarens profilbild
gandih500
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 417
Blev medlem: 21 februari 2011, 16:13
Ort: haninge
Kontakt:

Inlägg av gandih500 »

Hmm riktigt nice;)
Användarens profilbild
Riejuman
Gasres
Inlägg: 1560
Blev medlem: 2 juni 2011, 21:45
Ort: vasa

Inlägg av Riejuman »

riktigt snygg
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

Riejuman skrev:riktigt snygg
gandih500 skrev:Hmm riktigt nice;)
Tackar :)
Användarens profilbild
MartinGro
Svårstartad skrothög
Inlägg: 154
Blev medlem: 29 augusti 2011, 14:58
Ort: Eskilstuna

Inlägg av MartinGro »

riktigt nice :D
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

MartinGro skrev:riktigt nice :D
Thx bro
Ekman
F.D Moderator
Inlägg: 4266
Blev medlem: 29 april 2010, 19:56

Inlägg av Ekman »

kmr säkert bli najs! :)
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

vicke xX SMT skrev:kmr säkert bli najs! :)
Tack

Det kommer nog en update ikväll med lite bilder
difaren
Ligga någon?
Inlägg: 2257
Blev medlem: 23 mars 2011, 19:50

Inlägg av difaren »

ser bra ut :) jag tycker du ska ha temat: Vit-Gult på tanke om framlysena :)
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

difaren skrev:ser bra ut :) jag tycker du ska ha temat: Vit-Gult på tanke om framlysena :)
Nej det blir vit-blått och lysena ska jag lacka om till svart eller blått vet inte vad dock eftersom svart ser sjukt grymt ut med vita kåpor men blått har jag aldrig sett så kan inte bestämma mig riktigt. Tackar
difaren
Ligga någon?
Inlägg: 2257
Blev medlem: 23 mars 2011, 19:50

Inlägg av difaren »

Mattyyy skrev:
difaren skrev:ser bra ut :) jag tycker du ska ha temat: Vit-Gult på tanke om framlysena :)
Nej det blir vit-blått och lysena ska jag lacka om till svart eller blått vet inte vad dock eftersom svart ser sjukt grymt ut med vita kåpor men blått har jag aldrig sett så kan inte bestämma mig riktigt. Tackar
ta blått, de känns som svart är så vanligt :)
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

difaren skrev:
Mattyyy skrev:
difaren skrev:ser bra ut :) jag tycker du ska ha temat: Vit-Gult på tanke om framlysena :)
Nej det blir vit-blått och lysena ska jag lacka om till svart eller blått vet inte vad dock eftersom svart ser sjukt grymt ut med vita kåpor men blått har jag aldrig sett så kan inte bestämma mig riktigt. Tackar
ta blått, de känns som svart är så vanligt :)
Tror det blir det men ska nog photoshoppa och se vad som ser bäst ut.

UPDATE men en liten :(
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

UPDATE Nu har jag äntligen fixat bilder på kåporna men tyvärr rätt kassa
Användarens profilbild
gandih500
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 417
Blev medlem: 21 februari 2011, 16:13
Ort: haninge
Kontakt:

Inlägg av gandih500 »

O det blev riktigt nice med blå lackat insug :D. Bra idé :P
Användarens profilbild
Mattyyy
Thai-Taxi
Inlägg: 2470
Blev medlem: 18 augusti 2011, 16:43
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av Mattyyy »

gandih500 skrev:O det blev riktigt nice med blå lackat insug :D. Bra idé :P
Tackar vart förvånad själv över resultatet :)
Skriv svar